Review : Hyaluronic Acid Essence Mask ( Long Lasting Mask ) by Dr. Morita



So , ini post untuk part 2 . Sheet mask dari Dr.Morita . Sheet mask neh memang holy grail untuk korang yang nakkan hydrated skin. 

Ingrediants : Sodium Hyaluronate ( HA ) , hydrolyzed hyaluronic acid, hydrolyzed collagen, ceramide NP, Ceramic AP,Ceramide EOP, sodium PCA, and luffa cylindrica fruit/leaf/stem extract dalam kuantiti yang banyak . Semua neh untuk hydration effect.

Impression : Sama macam kotak Dr.Morita yang lain , ada bar code nak check original . Kotak jer warna biru yang perlu disimpan dalam peti sejuk ( taknak pun takpe). Product from taiwan tapi technology dari jepun. Even , tak pakai moisturizer pun lepas buang sheet mask bila dah kering tak rasa melekit.

Usage : sama jer macam sheet mask yang lain tapi mostly sheet mask elok simpan dalam peti sejuk. Pakai dalam 2-3 kali seminggu (daily pun okey) untuk 10-15 minit sahaja . Sebelum pakai sheet mask , buat routine skincare macam biasa , untuk oily/combination skin type pakai selepas toner dan untuk kulit kering selepas moisturizer then baru pakai. Habis buka sheet mask neh wajib pakai moisturizer untuk lock that hydration ke kulit kita aka bagi hydrate effect tuh kekal lama masuk dalam kulit. Jangan lupa dab slow-slow sampai meresap baru pakai moisturizer ( it take time ).

Result : Untuk nak nampak result better pakai direct 3-4 hari berturut- turut. Aku ada buat seminggu sebelum raya sebabnye hehe nak make up lawa kan , so yup dia buat make up base better tak dak flaky skin or bercapuk sangat.

Overall : suit to all skin type , cuma cara permakaian before dan after jer lain . Korang kena try even mahal sikit but better lah essence dia banyak jugak dan takder bau yang tak menyenangkan . I highly recommended and i will repurchased it