Keep It Seacret
La Masterz



Entries Tutobies Me

Shout Linkies

Hey, little Reader ! My closer feel better to call me Zed. Actually, I'm Newbie try to make a new friend .First of all, I want to apologize for using the "AKU" in every post, especially adult readers . Just click Follow Me :3

Don't worry I'm Not Monster But I'm Joker , Haha :)

FACEBOOK | TWITTER


Older !





My Ads Page !



Follower !




Credit !

Please view in Chrome.
Using Blogskin
Basecode & design : FarraDiyanahRasid
Others stuff : Mr.GooGle
Edited : Zahyrah rahym

|

Review : Maybelline Clear Smooth BB Stick Vs Maybelline Clear Smooth BB Cream


Hola Everyone ,

Sebelum start cerita pasal tajuk post kali neh , aku nak bagi tahu korang yang post neh adalah first post review pasal beauty product . jadi kalau ada something yang tak kena about this post " i'm sorry , oke "

Lets Move On , walaupun aku still teenager aku dah start pakai BB Cream Start Dari form 3 So macam-II product yang aku dah try. Ada yang oke and ada yang tak.. maklumlah remaja memang nak menyegak saja kan ? even aku tahu  pakai product macam neh masa muda boleh buat muka rosak , but " I don't care" haha... nak up to date la 

aku neh jenis orang yang aktif bersukan masa high school dulu . so , no wonder aku ada skin problem bukan acne 's problem but oily 's problem . tambah-II pulak muka burn sebab pakai tudung kan wajib cari bb cream. Aku kasi warning kalau muka oily JANGAN GUNA SUN BLOCK SPF 1000++ Lantak la , tolong jangan guna tambah-II sebab nak bersukan , jangan nanti MAKE UP BERTAMPUNG . seruis 

aku dah try dua-II jenis BB from MAYBELLINE Sendiri , so far Still guna lagi. For my opinion BB Cream/BB Stick boleh guna untuk semua orang tapi kena ikowt jenis kulit/problem muka jugak oke..

Masa form 4 aku try BB CREAM MAYBELLINE 


 { Gambar dari Mr Google }

Bagi Aku BB Cream neh memang senang pakai just calit sikit kat muka dah boleh cover satu muka . lagipun jenis neh memang jimat aku guna boleh tahan 1 bulan lebih kowt . harga dia memang tak berbaloi dengan saiz dia dah barang berjenama kau , mahal la harga dia kan. But Yang aku tak berapa suka pasal BB Cream sebab , oke aku muka berminyak bila tengah hari aku akan start berpeluh  + Muka start berminyak specially kat bahagian hidung . so , bila aku pakai neh dia nampak muka macam kena lumur dengan minyak kat bahagian hidung , bila sentuh hidung ja kesan bedak akan lekat kat jari . Tuh memang aku tak suka gila 

tambah pulak pakai baju sekolah warna putih so kadang-II akan lekat kat tudung atau kat legang baju . jadi apa aku buat nak bagi hilang minyak ? pedab dengan tisu la then BB Cream akan bertompok kat muka . tuh memang stress gila ark...hmmm



lepas dari guna BB Cream neh aku guna dalam 2-3 botol jugak masa tuh tak keluar lagi BB Stick tuh . bila dah keluar aku pun beli la BB Stick neh .

{ gambar dari Mr Google }

oke , ha'a neh BB yang aku suka guna jugak tapi cepat habis , hmm dia tak macam BB Cream , kalau BB Cream Boleh Lah tahan 1 bulan lebih kalau tak kongsi la , BB Stick Neh Cepat Habis . Tapi Dia Boleh untuk orang yang ada muka berminyak macam aku . Bukan La perfect takda minyak langsung ada cuma lagi better dari yang jenis liquid tuh . BB Neh aku tak banyak nak komen sebab sesuai dengan kulit aku dia tak nampak putih macam tepung , nak appy dia pun senang , about harga aku tak pasti tak silap mahal lagi dri BB Cream . 

So , Dari Opinion Aku . Kalau kulit muka korang berminyak teruk atau jerawat better guna BB Stick . Takowt nanti muka lagi terok Kalau pakai BB Cream Tuh . Kalau Muka Tak Problem Boleh Guna BB Cream Tuh . BB Cream dimensi muka lagi oke , kalau capture pic muka akan nampak shine original . 

Itu je nak review , so sebelum beli siasat dulu muka korang macam mana oke. sekian 



Labels: , , ,