Keep It Seacret
La Masterz



Entries Tutobies Me

Shout Linkies

Hey, little Reader ! My closer feel better to call me Zed. Actually, I'm Newbie try to make a new friend .First of all, I want to apologize for using the "AKU" in every post, especially adult readers . Just click Follow Me :3

Don't worry I'm Not Monster But I'm Joker , Haha :)

FACEBOOK | TWITTER


Older !





My Ads Page !



Follower !




Credit !

Please view in Chrome.
Using Blogskin
Basecode & design : FarraDiyanahRasid
Others stuff : Mr.GooGle
Edited : Zahyrah rahym

|

Cara Stop Mtweeter [ S**T ]


Assalamualaikum ,
Dalam Dunia Neh benda yang paling benggang adalah orang ambik barang kita 
"Free" tanpa pengetahuan kita. Contoh Macam top up la kan , kita sedap-sedap top up tup-tup orang pegi tarik top up kita padahal kita tak langgan apa-apa pun . Even caller rington pon kita tak subscribe kan?? . 


| so picture tak berapa nak clear |


Aku cerita pengalaman aku dulu oke just untuk maxis user sahaja yang lain-lain aku tak tahu Sorry . Pada tarikh 27 May 2014 , aku dapat satu mesej dari no [ 27770 ] pasal Mtweeter neh . Firstly baca memang tak layan pun dia cakap "RM0" kan . Masa tuh aku still tak der kredit pon . lepas 2 hari macam tuh aku terpaksa top up urgent sebab nak call member aku yang sambung study sekali dengan aku . Lepas jer end call tup-tup dapat mesej kata RM2 kena tolak [ picture kat atas tuh ] . Whatt!!!??? , aku cukup pantang try la type macam--macam tapi tak der kesan... tapi last-last hari yang sama aku dah boleh unsubcribe mesej tuh dah...hahahaha

So , Malas nak tulis banyak bukan korang baca pun... just skip oke..
cara nak buang benda alah neh ada 3 cara :

-----------------------------------------------------------------------------------------------

1- Mengadu dekat twitter ( MaxisListens ) link above :


*Take Note deorang maybe akan reply lambat sikit , jadi be patient la yer 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 - Mengadu dekat Maxis Forum Tapi Kena sign Up dulu la dekat link neh :


 dah siap sign up apa semua baru  mengadu dekat tajuk post neh :


*Take note lambat sikit tapi yang neh pihak maxis akan hapuskan untuk korang la just bagitahu problem dan no 20 digit sim kad korang dekat deorang .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 - Mesej . Paling senang tapi menyakitkan aku sampai habis RM3 untuk stopkan benda alah neh dari dok tarik duit top up aku hurmm... 
Aku akan ajar step by step nak hentikan benda neh [ my style ] , 


firstly , bila dapat mesej macam ini 


| type " STOP MT" dan send dekat no "27770" |


lepas tuh dia akan hantar mesej neh pulak


| Type "UNSUBSCRIBE" send to "27770" |

dia akan hantar mesej macam neh pulak


| dekat situ memang dia ada tulis sudah terminated | 

*Take note ini cara aku sorry kalau korang punya tak jadi , ada sesetengah cara dia suruh masuk dulu dalam laman web yang dia kasi tuh , masuk dulu login apa semua dan cari butang UNSUBSCRIBE" pun boleh jugak tapi jenis aku neh tak jumpak pulak button tuh*

----------------------------------------------------------------------------------------

Ini aku bagi link bagi yang dapat mesej selain dari Mtweeter neh

*aku harap post kali neh menjadi la dekat korang aku pun faham kita bukan orang kaya nak tarik duit RM2 setiap minggu kan?? apa-apa tanya la insyaallah akan jawab secepat mungkin :))









Labels: , , , , , ,